Close, but no cigar!

Da jeg surfa gjennom H&Ms online shopping-sider, la jeg merke til at de hadde brukt ei "litt fyldig" (dvs helt normalvektig i den virkelige verden...) jente som modell:Jeg har fått med meg at det for tiden pågår en nokså opphetet debatt omkring emnet "big is beautiful" i modellverdenen. Det finnes delte meninger om hvorvidt modellindustrien skal åpne for å bruke litt større modeller i kampanjene sine, eller kun bruke tynne modeller. Da motemagasinet V brukte større kvinner til å fronte sine klær, ble det ramaskrik. "Hun ser ut som en julegris fersk fra ovnen" var blant kommentarene. Mange mente kvinnene så nydelige ut, mens andre igjen irriterte seg over ekstremene; at det enten var syltynne eller tjukke kvinner som ble brukt, og ikke jenter som er midt i mellom.

Jeg sier: hvorfor ikke bruke litt av hvert? Folk er jo så forskjellige; både tynne, tjukke eller noe midt imellom. Er ikke vitsen med disse reklamekampanjene å selge klær? Bør ikke da flere kroppsfasonger representeres?

Det gledet meg da jeg fant bildene av jenta ovenfor. Men gleden var kortvarig.  Jeg synes det er iøynefallende at H&M har besluttet å ikke bruke en "stor" modell til å vise fram verken badetøy eller undertøy. Trenger ikke normalvektige jenter undertøy nå plutselig? Hva sier dere, gutter? Er jenta ovenfor for feit til at dere orker å se henne i bare undertøyet? 
Er det bare slike jenter som får vise hud?

OBS! Dette er ikke et retorisk spørsmål. Jeg er faktisk interessert i å høre hva dere mener. Og jeg mener ikke at jenta ovenfor er stygg, og at man ikke bør ha bilder av tynne jenter også. Jeg mener bare at det er synd at ikke flere kroppsfasonger er representert.

8 kommentarer

Kathrine

24.jan.2010 kl.18:47

No e ikke eg ein gut, men personli syns eg ho øversta

va nydlig:-).. Å eg syns man ska værra gla i seg sjøl, uansett om man e stor eller liten! Bærre å sjå i månedens woman! Der e d ein artikkel som har overskrifta: jeg elsker rompa mi! Å der va d bilda av mange, vanlie jenta som ælska rompa si! Sånn bør d værra! Syns eg!:-)

Christian

24.jan.2010 kl.18:51

For feit? Hahaha, nei. Uten å være talsmann for mennene, så er det den kroppstypen "vi vil ha". Nesten ingen, bortsett fra modeller så klart, som er så tynn som den nederste. Er ikke fint, sikkert heller ikke direkte sunt, at hoftebeina stikker ut slik. Ribbeina vises også veldig godt og jenter er ikke en xylofon. Synd at det kun er syltynne modeller som får undertøysoppdragene. Ikke bare fra en mannsperspektiv, men jeg vil så absolutt damer vil få et bedre syn på seg selv og undertøyet. Dessuten får jo damene se bedre hvordan tøyet sitter på en kropp som er lik sin egen og kan vurdere hva som passer til sin kropp. Slankehysteriet har gått for langt. Den øverste modellen lever jo et mye sunnere liv selv om vekta kanskje viser et høyere tall. Om den nederste modellen er stygg er litt vanskelig å si. Ingenting som er stygt i og for seg, men det er ikke noe jeg ville ha snudd meg etter på stranda, for å si det slik.

Kristoffer

24.jan.2010 kl.18:52

Stikkordet e curves! Æ foretrekk jente med litt forme, og ho derre rødhåra va jo et godt eksempel på det. Jente med BMI på 10 e kje no å rop hurra førr. Lenge leve Beyonce :D

Ellen

24.jan.2010 kl.18:54

ho øverste var mye tynnere enn meg da. Synes i det hele tatt at det er latterlig å putte henne i stor-kategorien.

Johanne

24.jan.2010 kl.19:03

Kathrine: Åh, slike artikler liker vi! :D Forøvrig helt enig med deg.

Christian: "Dessuten får jo damene se bedre hvordan tøyet sitter på en kropp som er lik sin egen og kan vurdere hva som passer til sin kropp". Nettopp! Så bra sagt! Når jeg kun ser klærne på syltynne jenter så tenker jeg ikke "åh, det der så så bra ut at jeg bare MÅ kjøpe den toppen". Jeg tenker heller "det ser jo kult ut på modellen, men det ville aldri passa på min kropp". Jeg blir glad når jeg ser ei litt fyldig jente se nydelig ut i et antrekk, for da tenker jeg at jeg også kan se bra ut :-)

Kristoffer: Ja, melder meg inn i klubben der ;-)

Ellen: Hun er tynnere enn meg også (litt større pupper, da :p). Men allikevel representerer hun "plus size"-linja til H&M. Latterlig!

anne

24.jan.2010 kl.19:04

jeg og ellen diskuterte akkurat H&M-modellen i går faktisk. Jeg synes hun er skikkelig fin, og hadde jeg sett henne på gata hadde jeg heller ikke sagt at hun var stor. Hun er rett og slett nydelig:) Skjønner heller ikke hvorfor de ikke har flere bilder av "normale" jenter, både med klær på og i undertøy. Gjennomsnittsstørrelsen er faktisk 40, ikke 36!

Johanne

24.jan.2010 kl.19:13

Ja, hun er kjempenydelig! Jeg har en ting for rødhåra jenter, jeg da ;-)

Nettopp, og det irriterer meg at hun ikke viser klær i kategorien "normal", men "plus size".

Christian

24.jan.2010 kl.19:29

For å være litt usaklig i en saklig diskusjon: Ja, rødhårede jenter blir jeg fort litt skjelven i knærne av.

Skriv en ny kommentar

Johanne

Johanne

21, Trondheim

Jeg heter Johanne. Jeg får fregner når sola skinner, jeg smiler på en rar måte, jeg har nesten ikke lepper og ser ut som en pære. Jeg har dessuten ikke så dårlig selvtillit som det høres ut som. Denne bloggen er tilegnet min søte mamma. Den vil for det meste handle om ting som inspirerer meg. Som oftest dreier dette seg om interiører (overfladisk nok), men også litt musikk, litteratur, kunst - generelt om det jeg finner estetisk tiltrekkende.

Kategorier

Arkiv

hits